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yoshiharaannaヨシハラアンナ
ベジタリアン料理家・Annapurna 代表取締役
看護学校を卒業、病院勤務をした後、Music Barや雑貨店を企画・運営し、
主にアジア方面への旅を中心とした生活を送る。
91’ 僧侶との出会いがきっかけにベジタリアンなライフスタイルに変わる。
その後ベジタリズム・マクロバイオティック・伝統食への関心を深め日々の
日常生活の中から体感と実感を体験。
大森一慧氏に師事。食養手当法 食箋を学ぶ。

1998
南インドのスピリチュアルリーダーであり慈善事業家 Mata Amritanandayi< Ammaとの出会う
この年よりAmma来日慈善プログラム際の諸外国ディボーティへの食事/プログラム中のダイニングのボランティア
そして、南インドアシュラムから発行されている小誌Matruvaniでのレシピ投稿を今現在も続ける

2002
ハワイ島に拠点を移すここで、RAW/LIVING FOODを知り実践
1ヶ月間のファスティング後、100%RAW/LIVINGfFOODERな食生活にてカラダの変化を得る

2007
東京西麻布にてネオ精進料理店「東京安楽死」を期間限定で運営

2008
福岡にて日本初ベジバーガー専門店Natural+Junk「ManaBurgers」をオープン

2011
東京 広尾/渋谷にてハワイアンマクロバイオティックス「アインランドベジー」のプロデュース/料理開発

2014
横浜にてベジバーガー専門店Natural+Junk「ManaBurgers」プロデュース/料理開発
ケータリングサービスやデモストレーション型料理教室、飲食店のプロディース ベジタリアン食品の開発など「食」を通して、カラダ=心=精神=環境の繋がりと
魅力的でエナジフルな植物のおいしさを伝える事をライフワークにしている。
現在、ブループラネット・エクスプローラーとの共同プロジェクトで、ハワイ島とカウアイ島にて「食とエコツアー」や「ヨガリトリート」等のシェフをつとめる、新しい、ハワイでの、食+エコツアーの提案を行っています。
今後は、フィリピンでのスラム地区での食のサポートや食育を次のプロジェクトとして検討中です。


Anna Yoshihara//Annapurna CEO/Vegetarian Chef
Anna Yoshihara studied nursing in Japan. After working in a hospital, she managed Music bars and shops while traveling around Asia. In 1991, after meeting a monk in japan she chose to lead a vegetarian lifestyle. Since then, vegetarianism/macrobiotics/and regional cuisine became a passion that she practices and incorporates in her everyday life.
Yoshihara studied Macrobiotics under Kazoe Oomori . in 1998, Yoshihara meets Mata Amritanandayi, also knowns as “Amma” a spiritual leader and a philanthropist based in South India. In the same year Yoshihara starts a dining volunteer and provided food for Amma’s followers during her charity visit to Japan. Yoshihara also writes for “Matruvani” magazine, that is published
by the South indian ashram, to introduce her recipes. In 2001, she moved to the island of Hawaii and discovers Raw Foodism.
After conducting a one month fasting program she experiences a 100% raw/living food diet and discovered a drastic change in her own body. In 2007, Yoshihara opened a limited-time Buddhist Cuisine restaurant“Tokyo Anrakushi” in Nishi-Azabu, Tokyo. In 2008, She opened the very first Vegie-burger( Vegetarian Burger) shop called “Natural+Junk ManaBurgers” in Fukuoka, Japan. In 2011, Yoshihara produced and created the menu for “Island Veggie” -a Hawaiian Macrobiotic concept cafe in Hirou and Shibuya, Tokyo. In 2014 Yoshihara again produced and created the menu of “Natural+Junk ManaBurgers”- another vegie-burger shop in Yokohama.
Aside from creating and running restaurants and cafes, Yoshihara also does catering services, cooking workshops, and creates vegetarian merchandises.Through her cuisines, She aims to show the link of one’s body,heart, mentality to our environment, and Introduces veganism, vegetarianism and raw/living food. Sharing this philosophy of an all-vegetable diet is described to be her life’s work.